Участь у конкурсі юних дизайнерів з виготовлення одягу та аксесуарів в Етно стилі «Нове життя української хустки»
  • Коментарі запису:0 коментарів

У Волочиському НВК на уроках трудового навчання  ми розпочали проектну діяльність : Вироби в етнічному стилі. Знайомились з вишивками різних регіонів, кольоровою палітрою і символами та орнаментами різноманітних регіонів, особливу увагу звертали на одяг Поділля.  Неодноразово Анжела Костянтинівна розповідала як можна зі старих речей виготовити нові цікаві вироби. Надати шарму і річ буде ексклюзивна, індивідуальна якої не знайдеш на прилавках найдорожчих магазинів  це називається  нове життя старим речам. Необхідно пофантазувати, придумати модель, перекроїти речі бувші в користуванні і доповнити сучасним оздобленням і можна отримати оригінальний костюм або новий образ для  леді яка прагне звернути на себе увагу. Мене зацікавила ця тема. Анжела Костянтинівна запитала чи не хочу я про експериментувати? Я погодилась .

Стиль Етно актуальний та улюблений у модників вже багато років. Етно мода нині переселилася з бабусиної скрині до створення нового унікального одягу.

Важливою складовою частиною українського строю є українські головні убори. Хустка набувала великого обрядового значення. Фольклорні візерунки, натуральна тканина – зберігають  тепло рук майстрині та мають певну історію. Зазвичай такі вироби автентичні й екологічно чисті. Сучасність вимагає від людства вести екологічний спосіб життя. Ощадливе ставлення до оточуючого середовища – це те, чого повинні прагнути усі люди, а техніка використання вживаних речей дістала назву – апсайклінг. Це є способом піклування про екологію, подарувати нове життя старим речам. Конкурс присвячений Всесвітньому дню української хустки , який відзначають 07 грудня. У цей день в багатьох містах і селах жінки і дівчата одягають хустки, які є сімейними реліквіями.

Вибравши номінацію : Виріб одягу з аксесуарами , я з своїм керівником взялися до роботи. У моєї бабусі в скрині було досить хусток, щоб придумати модель. Зустрілись, поспілкувались і обрали модель. Вчитель допомагав в виготовлені, мама матеріально допомогла з оздобленням і тканиною  і я неймовірно задоволена роботою. Доповненням до  костюму слугувало  виготовлення  обручу, пов’язки на голову і браслета на руку.  Роботу відправили у Хмельницький , і з нетерпінням  чекаємо запрошення  на конкурс. Журі отримали роботу і відписали:

Кафедра предметів художньо-естетичного циклу трудового навчання та технологій, учасниця конкурсу- виставки: «Нове життя української хустки» Марина Гуменюк, 9-Б

Залишити відповідь