За чисте довкілля
  • Коментарі запису:0 коментарів

З кожним роком проблема збереження довкілля стає все більш актуальною.

Екологічне виховання – важлива складова загальної освіти й надзвичайно важливий чинник розвитку гуманістичного суспільства. Екологічна освіта повинна бути спрямована на формування екологічної культури і виховання екологічних компетентностей. З юних років важливо закріпити у свідомості кожного, що людина – частина природи, тому від стану природи залежить життя людства.

Екологічне виховання слід починати не в космічних масштабах, а прямо тут: біля свого будинку, на своїй вулиці, на подвір’ї школи. Тільки усвідомлюючи особисті можливості, навчаючись вирішувати найближчі екологічні проблем, ми зуміємо замислитись про долю всесвіту в цілому. Щоб у людини виникла потреба захищати і зберігати довкілля, треба навчити її любити світ природи.

З метою виховання дбайливого ставлення до природи учні 1-11 класів, учнівське самоврядування, педагоги-організатори та працівники комплексу Волочиського НВК долучилися до щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля», бо, як відомо, чисте довкілля – це запорука нашого здоров’я.

В рамках даної акції у закладі було проведено ряд заходів з метою залучення учнів до важливої справи – сприяти покращенню стану навколишнього середовища, привернути увагу молоді до проблем екологічного стану рідного краю, створити умови для впровадження системи ефективного поводження з відходами, залучити учнів до конкретних дій щодо проблем збору, сортування та утилізації твердих побутових відходів.

Насамперед було впорядковано шкільні клумби, на яких працювали учні 7- 11 класів разом з класними керівниками.  І зараз білі та жовті нарциси, червоні тюльпани тішать нас своїм цвітінням.

Учні 11 класів зі своїми наставниками на території школи висадили вічнозелені чагарники – кущі самшиту.

В рамках акції школярі 1-4 класів створили малюнки на тему «Всесвітній День Землі» та «День довкілля», як потрібно захищати та зберігати наше довкілля, як правильно сортувати сміття. Виставку дитячих малюнків розмістили  у коридорі закладу.

Учнівське самоврядування провело інформаційні хвилини на виховних годинах по класах, розповідаючи учням про акцію «За чисте довкілля».

Класні колективи долучились до збору використаних батарейок, які будуть передані на подальшу утилізацію в пункти збору всеукраїнського руху «Батарейки, здавайтеся!»

Також учнівське самоврядування провело опитування  серед екологічно свідомих учнів, котрі сортують сміття вдома та є екоактивістами й волонтерами.

Учнівські колективи організували збір макулатури, котру також передадуть на подальшу утилізацію у пункти збору. Загалом зібрали 411 кг, за що отримали кошти 823 грн, які будуть спрямовані на купівлю контейнерів для збору побутових відходів. Варто відмітити учнівський колектив 7-Б класу та їхнього класного керівника Возняк О.Ф., які зібрали 50 кг макулатури.

В рамках акції продовжено збір пластикових пляшок та корків у бокс «ЯПОМОГА».

Навколишнє середовище потребує нашого захисту. Проте тільки людина може врятувати природу. І дорослі, і діти повинні об’єднати свої зусилля у справі захисту довкілля.

Ніхто, окрім нас самих, не зможе нам створити затишок, порядок та мир на нашій землі.

Ми разом стали на один крок ближче до чистоти в місці, у якому живемо.

Вчитель української мови та літератури Молотай Ю.Г., учениця 7-А класу Костюк Софія

Залишити відповідь