День Матері та День Вишиванки
  • Коментарі запису:0 коментарів

Немає такої людини,яка попри війну не святкує свята: День матері та День вишиванки. День матері відзначають щороку у другу неділю травня,а День вишиванки відзначають у третій четвер травня.

Вишиванка – символ здоров’я, краси, щасливої долі, родової пам’яті, національної гордості, порядності, чесності, любові, святковості; оберіг. Вона символ українця і України. Народ ставився до вишиванки як до святині. Такі сорочки передавали з покоління в покоління, з роду в рід, берегли як реліквії.

 На жаль, під час війни проводити масові заходи заборонено.

Однак кожен із нас, хто наразі перебуває в безпеці, може відзначити це свято – достатньо просто  одягнути вишиванку або будь-який інший одяг з українською вишивкою для підтримання духу українців та українських воїнів.

Свято День матері  встановлено згідно з Указом Президента від 10 травня 1999 року і відзначається кожної другої неділі травня. Цього дня вітають матерів і вагітних жінок – майбутніх мам. 

День матері виник у США. У 1907 році американка Анна Джарвіс з Філадельфії у пам’ять про свою матір виступила з ініціативою вшанування матерів. 

День матері – це свято на честь матері, материнства, зв’язку матері з дитиною і вплив матерів на суспільство. Мама – головна людина в житті кожного. Той, хто дав життя і віддав вам і вашим сестрам або братам всі свої сили, передав знання і досвід. Не забудьте відвідати маму. Поки живі наші батьки, ми залишаємося дітьми.

Також учні Волочиського НВК, вчителі і працівники закладу усіх  вітають сьогодні 16 травня з Днем вишиванки. Бажаємо щастя і міцного здоров’я! Нехай рідна земля вас захищає, охороняє від усіх бід і неприємностей, а головне – надає сил, натхнення на нові досягнення. Бажаємо вам завжди залишатися сильними, міцними і чудовими!

Балишина Юлія Анатоліївна

Залишити відповідь