Олімпійський урок 2024
  • Коментарі запису:0 коментарів

10 вересня в стінах нашого закладу відбувся олімпійський урок для учнів 5-6 класів. На заході було цікаво представлено символіку олімпійських ігор та їх значення. Основна мета проведення олімпійського уроку – збагатити знання учнів стосовно олімпійських видів спорту, історії Олімпійських ігор, видатних спортсменів, а також сформувати уявлення юнаків про олімпійський рух у світі та зокрема в Україні. З цим завданням чудово справився вчитель фізичного виховання Волочиського ліцею №3 – Костюк Анатолій Миколайович. Він, як ніхто інший, так добре знається на ідеях «олімпізму» та розвитку Олімпійського руху у світі та Україні, адже і сам є дотичним до цього виду діяльності. Варто лише перелічити досягнення Анатолія Миколайовича, щоб переконатися – він майстер своєї справи. 

  • Майстер спорту міжнародного класу з бойового джиу-джитсу; 
  • чемпіон Європи з хортингу та універсального бою з джиу-джитсу;
  • чемпіон світу з хортингу, призер чемпіонатів світу з універсального бою; 
  • діючий член збірної України з бойового джиу-джитсу.

На запитання: «Що вас мотивує розвиватися та не зупинятися на досягнутому?», Анатолій відповів, що саме змагання, клопітка підготовка до них і є натхненням для спортсмена. Наразі спеціаліст готується до Чемпіонату світу з джиу-джитсу, який проходитиме у Польщі. Основне завдання – гідно представити Україну на міжнародній арені.

Діти зацікавлено, з величезним задоволенням слухали про безцінне надбання світової та української спадщини «олімпізму». Саме такі заходи сприяють розвитку інтересу до фізичної культури, спорту, вихованню почуття патріотизму, гордості за успіхи українських спортсменів, які гідно представляють нашу державу на міжнародних спортивних змаганнях найвищих рівнів. 

Залишити відповідь